HSE - Hungarian Sniper Elite Clan Official Homepage
Menü
 
<[HSE]> Clan Tagok
 
II. Világháború - Történelem
 
Cheat Only
 
Medal of Honor
 
MoH Modding Tutorial
 
Call of Duty
 
Brothers in Arms
 
Battlefield
 
UberSoldier
 
S.T.A.L.K.E.R.
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Óra
 
Szavazás
MoH Szavazás
Melyik Medal of Honor tetszik a legjobban?

Allied Assault
Spearhead
Breakthrough
Pacific Assault
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
MoH: Frontline Test
FRONTLINE
Medal of Honor: Frontline Test


Következõ tesztünkben a konzolok világába evezünk el. A Medal of Honor Frontline névre hallgató II Világháborús játékot csak Playstation 2-re jelenítette meg az Electronic Arts. Az elemzés kicsit másképp fog zajlani, hiszen most nem egy szokásos Pc-s Software-rõl beszélünk. A játék nem mai darab, hiszen 2002-ben látott napvilágot. De meg fogtok lepõdni...

Nincs visszaút!

Cotein-félsziget, Franciaország. 1944. június.
James Patterson a Légiszállító Hadtest egy 24 éves hadnagya, túlterhelt C-47-es csapatszállítóján rossz idõben, szegényes látási körülmények között és heves ellenséges tûz alatt a rendeltetési helyére, a franciaországi Normandia partjai mögé szállított egy amerikai ejtõernyõs osztagot. Ez 1944 június 5-én, a D-Dayt megelõzõ napon történt. Miután az utolsó ember is kiugrott, Patterson C-47-esét német találat érte. Egy lángoló motorral, és a gép farában tátongó lyukkal Patterson kényszerleszállást hajtott végre egy szántóföldön. Jimmy és a legénység négy tagja túlélte a zuhanást.
Patterson egyetlen pisztollyal, egy M-1-es gránátvetõvel és néhány gránáttal felfegyverkezve, a német ellenõrzõ pontokon keresztül a part felé vezette az embereit. Amikor már lõszerük és lelkesedésük is erõsen fogytán volt, egy Maquis nevû kis francia ellenálló csoportba botlottak. Korábban, aznap este az észak-nyugat francia ellenálló csoportokat a Szövetségesek rádión értesítették, hogy a régen várt invázió kezdetét vette. Az ellenállók részt akartak venni a harcban, és készen állta rá, hogy minden lehetõ módon segítsenek. Jimmy és legénysége szerencsésnek mondhatta magát, hogy a Maquis rájuk talált. Az a közel 5000 szövetséges katona, aki ezen a nevezetes napon életét vesztette, nem volt ilyen szerencsés.
Az ellenállók Jimmyt és embereit Quinéville-tõl északra, egy kis kikötõvároshoz kísérték, a félsziget keleti szélére. Egy halászhajó fedélzetén mérföldeket hajóztak a németek által aknákkal teliszórt vízen, míg végül elérték a közeledõ szövetséges hadiflottát. Jimmyt az USS Thomas Jefferson szállítóhajó vette fel. Miután rájött, hogy az elõttük álló feladathoz a hajón tartózkodó minden épkézláb emberre szükség lesz, Patterson felkészült rá, hogy visszatérjen Franciaországba. A legnagyobb megpróbálkoztatások még elõtte állnak.
tetõtõl talpig felfegyverkezve, vállát újdonsült bajtársaival, a 116. Gyalogsági ezred katonái vállának vetve, egy partraszálló hajó gyomrában - a Jefferson sötétlõ törzse tövében -, Jimmy a többiek halk imáit hallgatta.
James Petterson hadnagy visszafelé tartott Franciaországba... és ami rá várt, nem volt éppen turistautazás.

EA: Medal of Honor: Frontline Story

Csomagolás, és ami mögötte van

Miután megvásároltuk a Medal of Honor: Frontline játékot - természetesen eredeti példányt, ahogy minden esetben tesszük - közelebbrõl szemügyre vettük a borító tokot. Bízató képek tárultak szemünk elé, és a tokon szereplõ ismertetõ szöveg is megerõsítette bennünk az érzést. Külön felhívnám a figyelmet, hogy a játék Dolby Surround hangzást is támogat, amit nem sok hasonló játék mondhat el magáról.
A tokon belül találtuk a lemezt, és a kézikönyvet. Pozitívumként jegyezném meg, hogy az EA magyar kézikönyvet is mellékelt játékához, így felvilágosítást kapunk az irányíthatóságról, a menüsorról, és az egyéb beállításoktól. A Dvd lemez minõsége jó, elsõ pillantásra is látszik, hogy nem gyenge minõségû adathordozóra rögzítették a játékot.

Első pillantás

Nos betettük a lemezt a konzolba, és nemsok töltés után bejött a választómenü. Elõször a nyelvet kellett beállítani: sajnos Magyar nyelv hiányában csak Angol; Spanyol; és Olasz nyelv állt módunkban. Majd megjelent az elmaradhatatlan EA Games logó - valljuk meg õszintén, nem az EA lenne, ha kihagyná a logóját -, eután pedig elindult az intró videó, ami már felkészített minket a harcokra.

Gépigény vagyis Konzoligény

Na de mekkora gép kell a Medal of Honor: Frontline tökéletes futtatásához? Felmerülhet bennünk a vicces kérdés. Mivel minden PS2 ugyanolyan tulajdonságokkal van felszerelve, bármelyik típuson (vastag vagy slim) tökéletesen fog futni a játék.
A játékállás mentéséhez az EA egy 8 MB memóriakártyát kér, de ezen is a mentésünk csak 149 Kb helyet foglal, így bátran lehet mentegetni. A jobb kezelhetőség érdekében nem árt, ha egy eredeti Dual Shock2 karral is rendelkezünk. 

Főmenü - Bevetési szoba


Kíváncsian vártuk, hogy milyen menüt kreált az EA a játék PlayStation2 változatára. Meglepődtünk, mert a konzolos változat menüje nagyon hasonlít az Allied Assault menürendszeréhez. Könnyű kezelhetőség jellemzi, és kevés angol tudás nélkül is eltudunk igazodni a különböző opciók között.
A Bevetési szobában (főmenü) eligazítást kaphatunk a hadjáratokról, új küldetéseket kezdhetünk, tájékozódhatunk a játékról, betölthetünk vagy elmenthetünk játékokat, vagy új beállításokat választhatunk.
Főmenü felépítése:
BEÁLLÍTÁSOK: Itt beállíthatjuk a vezérkőket, a hangokat, a feliratokat és a játékbeállításokat.
JÁTÉK: A játék elindítása Normandia partjaitól, valamint a játékok betöltése vagy mentése.
KÖVETKEZŐ KÜLDETÉS: Az aktuális hadjárat következő küldetését indítja el.
GALÉRIA: Az egyes küldetések történetének és alakulásának áttekintése.
SZEMÉLYES REKORDOK: A statisztikák és kitüntetések áttekintése.

Pályák és Küldetések


Mielőtt bevetnénk magunkat a harcokba, lehetőségünk van a nehézség beállítására.
KÖNNYŰ (EASY): A játékos képzett mesterlövész, és tökéletesen gyógyul a szintek között. Az ellenség katonái újoncok.
NORMÁL (NORMAL): A játékos és az ellenség katonái egyformán képzettek, és a játékos többé-kevésbé meggyógyul a szintek között.
NEHÉZ (HARD): Ez háború, katona! Az ellenség valóban veszélyes, és nem gyógyulunk a szintek között.
Miután túl vagyunk a nehézség beállításán, essen pár szó maga a játékélményről is. Azt kaptuk amit vártunk? IGEN! A meghazudtolhatatlan Medal of Honor élmény, amit egyik másik játék sem képes visszaadni nekünk. Magávalragadó sztori mód, II. Világháború valódi borzalmait élhetjük át, fegyverek és pályák pedig realisztikusak. A Medal of Honor: Frontline tulajdonképpen magában hordozza néhány Allied Assault; és Spearhead Single Player pályáit, de nem teljes egészében. A MI eléggé ki van forrva, habár néha kitűnnek az apróbb hibák.
Nem mindig az eszeveszett öldöklés, és az őrült lövöldözés a cél. Fontos szerepet játszik a gondolkozás is a Medal of Honor: Frontline-ban. Időnként megesik, hogy állöltözetet kell öltenünk magunkra ahhoz, hogy behatoljunk egy erősen őrzött náci bázisra. Ilyen esetben nem célszerű lövöldözést kezdeményezni, hiszen egy egész hadsereg van ellenünk.
A játék során vannak olyan épületek, területek, amelyek riasztóval vannak felszerelve, így ha az ellenséges katona észreveszi, riaszthatja társait. Célszerű elkerülni a riasztásokat, mivel így megnő az ellenfeleink száma.
Tehát összességében a Frontline méltó tagja a Medal of Honor szériának.

Fegyverek


A Medal of Honor: Frontline-ban 18 eredeti II. Világháborús fegyverrel irthatjuk a náci katonákat. A fegyverek kidolgozása a már szokásossá vált MoH képet tükrözi. Munícióból nincs hiány, így bátran lövöldözhetünk a pályákon.
Fegyverek tulajdonságai:

Fegyver Szórás Tűzgyorsaság Sebzés Tárkapacitás
Colt .45 3 20/perc 84 7
Walther P38 3 70/perc 9 8
Webley and Scott hangtompítós 3 56/perc 10 7
M1 Garand 2 80/perc 12 8
Springfield '03 Mesterlövész 1 25/perc 16 5
STG 44 3 240/perc 10 30
BAR 3 140/perc 10 20
Gewehr 43 1 50/perc 16 10
MP40 3 256/perc 6 32
Thompson 3 100/perc 6 20
Mark II Frag gránát - - Robbanás -
Német nyelesgránát - - Robbanás -
Sörétes puska - 48/perc 5-75 8
Páncélököl 1 20/perc Robbanás 1
Panzerschreck 1 20/perc Robbanás 1

Azon kívül, hogy használni tudjuk a játék során fellelhető fegyvereket, tisztában kell lennünk a zoom beállításokkal, és a rögzített fegyverek használatával.
A célzás mód segítségünkre van abban, hogy könnyebben eltaláljunk egy lassan mozgó, vagy mozdulatlan céltárgyat. Amikor Célzás módra váltunk, az épp aktuális fegyverünk célkeresőjét, vagy célkeresztjét használhatjuk, a cél és a mozgásunk stabilizálódik.
Az ellenséges vonalak mögött lövegállásokra bukkanhatunk. Ezek általában nagy kaliberű géppuskafészkek, így gyorsan megtisztíthatjuk velük a terepet.

Grafika és Hangzás


Elérkeztünk az elemzés talán legrövidebb részéhez, ami a grafikai opciókról és a hangzásról szó. Mivel a Medal of Honor: Frontline csak konzol változatban jelent meg, így nem áll módunkban grafikát módosítani, de elmondhatjuk, hogy elég jól kihasználja a játék a PlayStation2 grafikus chipkészletét, és kifejezetten szépek a pályák. Természetesen vannak kisebb bugok (pl.: néhány tereptárgy közelében shader gondok), de ennek ellenére is kiváló a grafikai megjelenés.
A Hangzással kapcsolatban külön megjegyezném, hogy a játék képes Dolby Digital módban is muzsikálni, de sima Stereo módban is remekre sikeredtek a hangeffektek. A menü zenéjéről már nem is beszélek! Michael Giacchino által komponált betétdal hűen tükrözi a Medal of Honor sorozatot.


Irányítás - talán nem is olyan egyszerű

Nos billentyűzet, és egér hiányában csak az analóg karral lehet irányítani a Medal of Honor: Frontline-t, ami nem is olyan egyszerű. A játékban nagyon nehéz pontosan célozni, ezért kezdő PS2 felhasználóknak az irányítás is egy plusz kihívást fog jelenteni. A gombokat könnyű felcserélni. Nemegyszer jártunk úgy, hogy lövés helyett véletlenül a tárazást gombját nyomtuk meg.
Az EA azért gondolt azokra is, akiknek nem fog tetszeni az alapbeállítás: számos pad-kiosztás közül válogathatunk, vagy legegyszerűbben megcsinálhatjuk saját gombsorunkat is.Díjak, Kitüntetések, ÉrmekEgy pálya kiváló teljesítéséért különböző jutalmakat kaphatunk. Ha magas színvonalon hajtjuk végre a feladatokat, kevés életet vesztünk és hősiesen küzdünk, akkor kitüntetésekben részesülünk.
Minden küldetés végén értékelést kapunk a teljesítményünkről.
BRONZ CSILLAG:: A szint teljesítése.
EZÜST CSILLAG: A szint teljesítése, és az ellenségek 95%-ának hatástalanítása.
ARANY CSILLAG:  A szint teljesítése, és az ellenségek 95%-ának hatástalanítása, és az egészség 75%-ának megőrzése.
A Medal of Honor: Frontline-ban 8 érem megszerzésére van lehetőségünk.
Kitüntetések neve:
  • Hadsereg Parancsnoksági Érem
  • Katonai Érem
  • Holland WWII Emlékkereszt
  • Érdemrend
  • Kiváló Repülői Szolgálati Érdemkereszt
  • Kiváló Gyalogsági Szolgálatért
  • Bronz Csillag
  • Ezüst Csillag
A játék legvégén a küldetések során nyújtott teljesítményünk alapján is kaphatunk kitüntetéseket. Ha elég jók voltunk, kaphatunk Katonai Szolgálati Érdemkeresztet. Ezt az érdemrendet az a katona kaphatja csak meg, aki olyan különleges hősies cselekedetet hajtott végre, amely megkülönbözteti őt bajtársaitól.

Multiplayer - De hol?


Elérkeztünk a játék fekete pontjához. Kerestük a Multiplayer opciót, de sehol sem találtuk. Az EA fejlesztői csoportja nem készített semmilyen multiplayer lehetőséget a játékhoz, pedig számos közül választhatott volna a fejlesztőcsapat (Pl.: a második kar játékba kapcsolása egy osztott képernyőn, vagy több Ps2 összekapcsolása, és így egy egészen jó lan hálózatot lehetett volna kiépíteni, vagy legegyszerűbb lehetőség lett volna a netes Multyplayer mód)


Értékelés


Grafika: 10/9
Pro: Igazi MoH grafika.
Kontra: Néha bugos.

Hang: 10/9
Pro: Remek hangzás.
Kontra: A háttérzene megunható.

Single Player: 10/9
Pro: Meghazudtolhatatlan MoH élményt biztosít.
Kontra: Erősen hiányoltuk a Pc-s változatot.

MultiPlayer: 10/0
Nincs Multiplayer mód!

Összesítve 90%

<[HSE]> TestTeam
2007. 06. 01.
 
<[HSE]> Server
 
Server Monitors
 
Game Test
 
HUN Project
 
<[HSE]> Cheat Movie
 
Társoldalak
 
Google PageRank
 
Geo Visitors Map
  
<[HSE]> Chat
 
Szavazás
Melyik játékmód a kedvenced?

FT
TDM
FFA
OBJ
CTF
CTF/FT
SNIPER ONLY
ONLY RIFLE
ALL WEAPONS
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Naptár
2021. December
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 

ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE - gyere és nézd kedvenc Skam sorozataid magyar felirattal - SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Szereted a filmeket, a színészeket és a hollywoodi álomgyárral kapcsolatos híreket? Akkor itt a helyed!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    RENDELJ szeretteidnek, barátaidnak ASZTROLÓGIAI elemzést karácsonyra. Nagyon hasznos és fontos ajándék. Rendelj most!!!    *****    FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG    *****    Szereted a fantáziával színezett középkoros szerepjátékokat? És a kalózokat? Ha igen, akkor itt a helyed köztünk! :3    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mindenkiben két farkas él, az egyik jó, a másik gonosz, és az éli túl, amelyiket etetjük.    *****    Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!