HSE - Hungarian Sniper Elite Clan Official Homepage
Menü
 
<[HSE]> Clan Tagok
 
II. Világháború - Történelem
 
Cheat Only
 
Medal of Honor
 
MoH Modding Tutorial
 
Call of Duty
 
Brothers in Arms
 
Battlefield
 
UberSoldier
 
S.T.A.L.K.E.R.
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Óra
 
Szavazás
MoH Szavazás
Melyik Medal of Honor tetszik a legjobban?

Allied Assault
Spearhead
Breakthrough
Pacific Assault
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Battlefield 2142 Test
Battlefield 2142 Test


A Battlefield 2142 eltér elődeitől, hiszen most már nem a múltbéli háborús eseményeket élhetjük át, hanem egy futurisztikus jövőbe kalauzol el bennünket a játék. A <[HSE]> Test Team furcsán állt hozzá a játékhoz, hiszen nagyon kényes dolog a jövőt megjeleníteni.
Mielőtt leírnánk róla hideget-meleget, azelőtt nem árt megtudni, hogy mi a minimum konfigurációja a Battlefield 2142-nek.

Minimum Rendszer követelmények:

Windows XP & Service Pack 2
DirectX 9.0c February 2006 edition
CPU: Intel Pentium 4/AMD Athlon 1.7 GHz vagy magasabb
RAM: 512 MB
Video Card: 128MB DirectX kompatibilis vga, Pixel shader 2.0. (AGP és PCIE)
Sound Card: DirectX 9.0c kompatibilis
2.2GB szabad hely
128kbit Cable/DSL internet kapcsolat

Ajánlott Rendszer:

Windows XP & Service Pack 2
DirectX 9.0c February 2006 edition
CPU: Intel Pentium 4/AMD Athlon 3.0 GHz vagy magasabb
RAM: 1.5GB
Video Card: 256MB DirectX kompatibilis vga, Pixel shader 2.0. (AGP és PCIE)
Sound card: Sound Blaster X-Fi series
2.2GB szabad hely
512Kbit Cable/DSL internet kapcsolat

A játék feltelepítése mellett még lehetőség van a következő programok installálására is:
 • GameSpy
 • DirectX 9.0c February 2006 edition
 • Punkbuster

Nos a tesztkonfig a következő:
Windows XP & Service Pack 2
AMD Athlon XP 2600+
1 GB DDR 400Mhz Ram
Sapphire Ati Radeon 9800 Pro 256MB/128bit
Sound Blaster Audigy 2

Amint elindítottuk a játékot, egyből egy kis videóval találkozhatunk. A zene a megszokott hangulatot tükrözi. Eleinte még semmi meglepőt nem találtunk felvélni, de a lépegetők láttán felvillant a szemünk. Az biztos, hogy fél világot is ki lehetne irtani annyi lőszerrel, amit a videóban ellőttek. Izgatottan vártuk a folytatást...
Miután beállítottuk accountunkat tovább léptünk a menüben.

A menü nem nagyon bonyorult, egy kezdő is könnyen elboldogul. Első lépésünk a grafika beállítása volt: természetesen Full-ra tettünk minden opciót, had töltsön a gép. Megemlíteném, hogy a játék nem akadt, de a grafikáról részletesebben majd a későbbiekben írunk. Sajnos hamar szembesültünk egy furcsa ténnyel, hogy csak 5 pálya áll rendelkezésünkre, ami nem túl sok. Emellett minden pályát egyből megkapunk, szóval nincs nagy kihívás Single Player módban.
Az alap játékban a következő pályák elérhetők:
 • Belgrád
 • Cerbere Landing
 • Fall of Berlin
 • Suez Canal
 • Verdun
A minden csata más és más helyszínen játszódik. A pályák elég szépen ki vannak dolgozva, noha akadnak kisebb-nagyobb bugok. Meglátásunk szerint elég jóra sikeredett ez a része a játéknak, csak nagyon rövid...
A pályákról részletesebb információt a következő linkekre kattintva olvashatsz:
Battlefield 2142 SP Pályák
Battlefield 2142 MP Pályák

A Battlefield 2142 is megtalálható a körök számának beállítása (Rounds per map) és a nehézség módosítása (Bot 
 Skill). Számomra ez pozitívum, hiszen nem mindenki "születik profinak". Ezeknek az embereknek célszerű először ismerkedés céljából könnyű fokozaton elkezdeni a játékot.

Ezek után térjünk át magára az élményre. A zenei hangzással nem voltunk megelégedve. Hiába a  Sound Blaster Audigy 2 hangkártyának, néha teljesen elnémul a harcmező, úgy éreztük, mintha egy csendes kávézóban lettünk volna. A lépések hangja, a robbanások, a lövések minősége  jó, de nem tökéletes. Egy idő után meg lehet szokni a zajokat, és kiszámíthatóvá válik a játék.

Fegyverek & Járművek


Ahogyan a képen is láthatjátok, négy fő kategóriát különböztethetünk meg a Battlefield 2142-ben. Mindegyik csoportnak más a specialitása.
Recon - Távcsővel felszerelt fegyver.
Engineer - Lehetősége van a járművek javítására.
Assault - A karakternél van egy HP.
Support - Nagyon-nagy tűzerő.

A fegyverek szépen ki vannak dolgozva, hangzásuk megfelelő. Szinte az összes fegyverrel lehet közelíteni kisebb-nagyobb távolságba. Ez mindenképp pozitívum. A fegyverek lövés közben eléggé "rángatnak". Ez szintén jól meg lett tervezve. Ahogy ezt már sok FPS-nél tapasztalhattuk, itt is kevés a lőszer. Mindezek mellet lehetőség van különböző kombinációkra, egyénivé tehetjük az arzenálunkat.

A játékban található járművek skálája bődületes. Számunkra talán legjobban a lépegető tetszett (a képen látható, amint felrobbanunk). A járművekben is tudunk zoom-olni. Minden harci eszköznek más és más előnyei és hátrányai akadnak: míg egy tank erős és jól páncélozott, addig eléggé lassú. Az NFS széria kedvelőinek az Electronic Arts külön rakott a játékba egy tunningolt buggit, amiben még nitro is van... no comment. Összesítve minden egység nagyon jól el lett találva. Bárcsak minden másról is ezt tudnánk mondani...Mesterséges intelligencia - De hol?


Nos elérkeztünk a játék egyik legfurcsább részéhez. A mesterséges intelligenciát fogjuk boncolgatni. Úgy az az eddig leírtakból kiderült, hogy az ellenfelek "skill"-je módosítható. Ezzel nincs semmi probléma, hiszen akinek magasabb kihívásra van szüksége, az tegye a nehézséget 100% -ra. De a csapattársaink mesterséges intelligenciája nem módosítható. A játék elindítása után nem fogjátok elhinni, hogy ki ölt meg elsőnek: hát persze, hogy a csapattársam. Szegény fejemre rálépett a lépegetővel "véletlenül". Ezután legalább 4-5-ször ölt meg pusztán véletlenül a cimborám (hol egy kocsival hajtott át rajtam, máskor pedig csak lelőttek). Erősen megfordult a fejünkben, hogy itt leállítjuk a projectet, de az nem lett volna korrekt. Másik negatívum, hogy a csapattársak nem várnak meg, hogy beszálljunk melléjük a járművekbe. Hiába követtük társainkat a halálig, nem lassítottak egy pillanatra sem... Pozitívumként csak annyit tudnánk felhozni, hogy külön Squad-okat lehet formálni, és így kisebb csapatokra lehet bomlani (lásd a képen).

Multiplayer Mód


És végül, de nem utolsó sorban elérkeztünk a Multiplayer rész teszteléséhez. A játék Multi része nagyban hasonlít a Single pályához, annyi különbséggel, hogy itt a botok helyett igazi ellenfeleink vannak.Amit érdemes megemlíteni, hogy lehetőségünk van a játék módjának kiválasztására (Titan; Conquest; Conquest Co-op), beállítható a maximális létszám, az újraéledési idő, a térképenkénti kör.

Multiplayer Pályák:
 • Minsk (Titan; Conquest)
 • Shuiha Taiba (Titan; Conquest)
 • Sidi Power Plant (Titan; Conquest)
 • Suez Canal (Titan; Conquest Co-op; Conquest)
 • Verdun (Titan; Conquest Co-op; Conquest)
 • Fall of Berlin (Conquest Co-op; Conquest)
 • Belgrad (Conquest Co-op; Conquest)
 • Cerbere Landing (Conquest Co-op; Conquest)
 • Camp Gibraltar (Conquest)
 • Tunis Harbor (Conquest)
Értékelés

Grafika: 10/7
Pro: Szép grafika.
Kontra: Sok töltés.

Hang: 10/6

Pro: Jó robbanások, lövések.
Kontra: Egy idő után egyhangúvá válhat.

Single Player: 10/4
Pro: Izgalmas pályák.
Kontra: Borzalmas MI, kevés pálya.

MultiPlayer: 10/5
Pro: Sok lehetőség.
Kontra: Megunható.

Összesítve 57%

<[HSE]> TestTeam
2006. december 24. 16:27:28
 
<[HSE]> Server
 
Server Monitors
 
Game Test
 
HUN Project
 
<[HSE]> Cheat Movie
 
Társoldalak
 
Google PageRank
 
Geo Visitors Map
  
<[HSE]> Chat
 
Szavazás
Melyik játékmód a kedvenced?

FT
TDM
FFA
OBJ
CTF
CTF/FT
SNIPER ONLY
ONLY RIFLE
ALL WEAPONS
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Naptár
2021. December
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 

ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE - gyere és nézd kedvenc Skam sorozataid magyar felirattal - SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Szereted a filmeket, a színészeket és a hollywoodi álomgyárral kapcsolatos híreket? Akkor itt a helyed!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    RENDELJ szeretteidnek, barátaidnak ASZTROLÓGIAI elemzést karácsonyra. Nagyon hasznos és fontos ajándék. Rendelj most!!!    *****    FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG    *****    Szereted a fantáziával színezett középkoros szerepjátékokat? És a kalózokat? Ha igen, akkor itt a helyed köztünk! :3    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mindenkiben két farkas él, az egyik jó, a másik gonosz, és az éli túl, amelyiket etetjük.    *****    Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!