HSE - Hungarian Sniper Elite Clan Official Homepage
Menü
 
<[HSE]> Clan Tagok
 
II. Világháború - Történelem
 
Cheat Only
 
Medal of Honor
 
MoH Modding Tutorial
 
Call of Duty
 
Brothers in Arms
 
Battlefield
 
UberSoldier
 
S.T.A.L.K.E.R.
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Óra
 
Szavazás
MoH Szavazás
Melyik Medal of Honor tetszik a legjobban?

Allied Assault
Spearhead
Breakthrough
Pacific Assault
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
MoHSH végigjátszás

Medal of Honor: SpearheadVégigjátszás


1944. június 6-án Eisenhower tábornok, a Szövetségesek európai erőinek főparancsnoka a rossz idő ellenére kiadta a parancsot: Menjünk! Ezzel kezdetét vette az Overlord hadművelet, s eme napra a történelem már csak D-Day -néven emlékszik. A partraszállás sikere részben attól is függött, hogy sikerül-e kiiktatni a partvonalat védő német tüzérséget, megzavarni az ott állomásozó erőket. Erre a feladatra három szövetséges légideszant-hadosztály vállalkozott, a 101. amerikai légideszant-hadosztály, a Screaming Eagles (Vijjogó Sasok), a 82. légideszant-hadosztály, az All Americans, és a 6. brit légideszant-hadosztály, a Red Devils (Vörös Ördögök). A 6. brit légideszant-hadosztály feladata az volt, hogy Merville-nél semmisítsék meg a part menti ütegeket, melyek veszélyeztették a Sword partszakasznál a partraszállást. Jack Barnes szerepében mi is a 6. légideszant-hadosztály katonái vagyunk, s ezen titulusunkban tevékenyen részt fogunk venni az akció sikerre vitelében.

Megérkezett hát a MoHAA első kiegészítő lemeze, melyben ismételten belevethetjük magunkat a háború forgatagába! A MoHAA PC-s változata majd’ egy évvel ezelőtt jelent meg, s mind a szaksajtó, mind a játékos-társadalom ódákat zengett róla. Hogy miért? A MoHAA valóban komolyan vette a II. Világháború témáját, nem úgy, mint a Return to Castle Wolfenstein, bár annak nem is volt célja a valósághű megközelítés. Ezen felül ihlettet merített a filmekből (főként a Ryan közlegény megmentéséből), és az Elit alakulat című sorozatból (mindkettő Spielberg keze munkája). Erre példaként általában az Omaha Beach-i partraszállást szokták emlegetni, amit egy az egyben átvettek a Ryan filmből. Jelentős szerepe volt még a sikerben a szinte tökéletesre csiszolt Quake 3-as motornak is, mely vizuálisan delejezte a játékost.

A történet tehát Franciaországban veszi kezdetét, innen majd az ardenneki német ellentámadás visszaverésében vehetünk részt, végül pedig tanúi lehetünk a Reich végső pusztulásának Berlinben. A nyitó képsorokban a már említett 6. brit légideszant-hadosztály 4225 katonájának egyikeként fogunk ejtőernyővel – e nélkül ugyanis az ugrás gyorsabb, a játék viszont jóval rövidebb lenne :) – kiugrani gépünkből. A nyitó képsor ismételt fantasztikusra sikeredett. Amint a gépből kiugrunk, valamelyest át fogjuk érezni az ejtőernyősök helyzetét, hiszen mellettünk légvédelmi lövedékek robbannak fel, néhány gépet lelőnek, a rossz helyen landoló katona pedig könnyen felnyársalódhat, avagy belegabalyodva saját ejtőernyőjébe fennakadhat egy fán, s ekkor nagy eséllyel ellenséges golyók vetnek véget életének. Átszakítva a fedelet egy tanyán érünk földet, s rögtön szembetaláljuk magunkat néhány német gyalogossal, akik a nagy zűrzavarban mindenkire lőnek, arra pedig, aki angol egyenruhában van különösen. Miután kijutunk a tanyából megismerkedhetünk a Spearhead újításaink egyikével: a játékban most már nagyobb fegyvereket is irányíthatunk, nem csak MG42-es könnyű géppuskákat. Hiszen közelünkben találunk egy AA-gunt, mellyel vígan lőjük ripityára a német erősítést.. Számos fegyvert irányíthatunk ily módon, nekem főként a 88 mm-es löveg nőtt a szívemhez ki tudja miért.

A MoHAA játékmenetében sem volt szinte semmi kivetnivalóm, s eme remek alapra a Spearhead még rá is tett egy lapáttal. Nagyobb szerepet kapott a csapatjáték, az esetek nagy részében nem fogunk magányos Rambóként kószálni. Értelemszerűen megnőtt az ellenfelek száma is, de ez nem jelenthet problémát, még hard fokozaton sem. Apropó játéknehézség. Sok helyen írták azt, hogy a játék hard fokozaton az igazi, és ezzel egyet kell értenem. Ugyanis csak így élhetjük bele magunkat igazán a játékba (és néha a Quick load használatába :). Hardon az ellenfelek valóban remekül szimulálják a valódi katonák reakcióit, rákényszerítenek arra, hogy taktikázzunk, míg easy nehézségi szinten amolyan UT-feeling lengi be a játékot. Ha easy fokozaton nekirontunk négy katonának szemtől-szembe, akkor nagy eséllyel mi kerülünk ki győztesként, alig néhány horzsolással, míg hardon eme incidens villámgyors halálunkkal ér véget, de ezzel nem azt akartam mondani, hogy a hard fokozat csak mazochistáknak ajánlott, nem csupán a játék realizmusát nagymértékben növeli.

A játék helyszínei változatosak, nekem külön tetszett, most végre a birodalmi fővárosban, Berlinben is tiszteletünket tehetjük, s élvezettel hallgattam a bajtárs orosz katonák tört angolságát. Ami itt nem tetszett, az az, hogy Berlinben néha nem is tudtam, hogy most akkor mi vagyunk a támadók, avagy a németek, de az ilyen nüanszokon felül kell emelkedni, csakúgy mint azon, hogy Berlin védelmében nem láttam Panzerfausttal lövöldöző Volksstrum, és Hitlerjugend tagokat :). A multiplayer kapott egy új, Tug of War elnevezésű csapatjáték-módot, melyben előre megadott feladatokat kell teljesítenünk, véleményem szerint ez nagyon élvezetes. A kiegészítőhöz új fegyverek is dukálnak, ezek közül a dobtáras PPD 34-es szovjet jószág jött be, ugyan pontossága igazodik az orosz elvekhez .

 
<[HSE]> Server
 
Server Monitors
 
Game Test
 
HUN Project
 
<[HSE]> Cheat Movie
 
Társoldalak
 
Google PageRank
 
Geo Visitors Map
  
<[HSE]> Chat
 
Szavazás
Melyik játékmód a kedvenced?

FT
TDM
FFA
OBJ
CTF
CTF/FT
SNIPER ONLY
ONLY RIFLE
ALL WEAPONS
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Naptár
2021. Október
HKSCPSV
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 

Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mindenkiben két farkas él, az egyik jó, a másik gonosz, és az éli túl, amelyiket etetjük.    *****    Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM    *****    PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot